Jak na jezírko bez elektrické energie?

Jak na jezírko bez elektrické energie?

I v případě, že nemáte ve své zahradě přístup k elektrické energii, můžete se těšit ze zahradního jezírka. V naší nabídce naleznete technologii do zahradního jezírka, která nevyžaduje přímé napojení na elektrický proud. Neustále dražší elektrickou energii tak nahradíte jednoduše, levně a ekologicky – solárním panelem.

Stále více lidí si buduje jezírka i na místech jako chata, zahrada, vinice, kde je problém s napojením na elektrickou síť. Výrobci se snaží vyřešit i tento problém, a proto se na trhu objevuje každoročně pestřejší nabídka jezírkových solárních produktů. Díky nim máte možnost oživit i jezírko i v nepřístupných místech. Solární komponenty Vám umožní těšit se ze zahradního jezírka, bez jakýchkoli výdajů na energie.

Bohužel momentálně nelze vyřešit na solární pohon celá filtrace jezírka. Problémem je napojení UV lampy. U UV zářivek nemůže elektrické napětí kolísat, protože by se UV zářivka rychle vypálila. Na solární pohon tak umíme momentálně napojit fontánku s filtrem, průtokové čerpadlo na potok, osvětlení, okysličovač nebo menší filtr na mechanické nečistoty. Poskládáte tak základní filtraci pro jezírko do 5m3. Třeba však počítat s tím, že bez UV lampy nebude voda v jezírku vždy průzračná.

Schéma zapojení solárních komponentů

solarna energia v jazierku

Základem solární technologie je solární panel, na který dopadají sluneční paprsky a ty se přeměňují na elektrickou energii.

Takto vyrobená elektrická energie slouží jako zdroj pro fontánové nebo průtokové čerpadlo, které je přímo napojeno na solární panel. Takto napojená soustava je funkční pouze během dne.

K tomu, aby filtrační soustava fungovala i během noci, je třeba jednotlivé komponenty zapojit do baterie, která dokáže vyrobenou elektrickou energii uskladnit a zásobovat jí čerpadlo i v noci a v nepřízni počasí. Toto zařízení nám slouží také jako zdroj energie pro přídavná zařízení jako je například světlo nebo okysličovač.

Čím má baterie větší kapacitu, tím více přidaných zařízení na ni můžeme napojit. Nejčastější kombinaci tvoří jeden solární panel, baterie, filtrační čerpadlo a světlo.

Zapojení jednotlivých komponent je jednoduché a zvládne to každý. Radost z Vašeho jezírka si tak dokážete vychutnat i bez přímého napojení na elektrickou energii

Video ukázka zapojení solární technologie



Jezírkové solární sety

solárne cerpadlo do jazierka

Fontánkové sety  

  • Fontánkové čerpadlo díky tryskám vytváří různé efekty

 

 

 

jazierkove cerpadlo na solar

Průtokové sety

  • Ideální na potoky nebo připojené na filtr

 

 

Solarna energia v jazierku

 

Solární baterie

  • Díky baterie bude čerpadlo v provozu i v noci
  • Na baterii se mohou napojit i přídavná zařízení jako okysličovač, osvětlení apod.

 

 

solarne osvetlenie do jazierka 

Solární osvětlení do jezírka

  • Světla umístěte pod vodou a solární článek zůstane na břehu jezírka
  • Díky senzoru se světla automaticky večer rozsvítí

 

 

solarny okyslicovac na jazierko    

Okysličovač

  • Zajisti jezírku potřebný kyslík
  • Můžete jej napojit na baterii či zakoupit jako samostatný set

 

 

Komplentní nabídku solárních zařízení naleznete v našem eshopu (solární sety, okysličovače, potoková a fontánová čerpadla...)