Vodní prvky z Corten oceli

Vodní prvky z Corten oceli

Corten je ocel pokryta uměle vytvořenou rzí. Vyrábí se přirozeným procesem oxidace, díky které se na jejím povrchu vytváří vrstva zkorodované patiny.

Taková vrstva patiny má estetickou rezavě hnědou barvu a v závislosti na povětrnostních vlivech mění svůj odstín (Na začátku má vrstva patiny červenohnědou barvu a postupem času její odstín ztmavne.). Vytvořená patina, ocel nepoškozuje, ale naopak ji chránije vůči povětrnostním vlivům a korozi. Navíc je Corten ekologický materiál, protože nevyžaduje žádnou antikorozní úpravu. Rozeznáváme 3 typy corten oceli, které mají rozličné vlastnosti, specifickou tloušťku a podmínky využití.

Historie Cortenovy oceli sahá do 60. let minulého století, kdy byla poprvé použita v USA v architektonických aplikacích. Corten ocel se stala oblíbeným materiálem i ve stavebním průmyslu či umění. Z tohoto materiálu vytvořil své dílo „Chicago Picasso“ i Pablo Picasso, které daroval městu Chicago. V našich podmínkách se tento materiál dostává stále více do povědomí zejména v domovní a zahradní architektuře.

Na náš trh přinášíme originální vodní prvky vyrobené z Corten oceli. V naší nabídce naleznete menší nebo větší fontány, které mohou být doplňkem nebo dominantou Vaší zahrady.

Fontánové sety tvoří:

  • Element z Corten oceli v různých tvarech a velikostech
  • Rezervoár na vodu
  • Čerpadlo na oběh vody s 10m kabelem
  • Montážní příslušenství, hadice, regulační ventil
  • Jako doplňky nabízíme možnost dokoupení LED osvětlení a dekoračních kamenů

Montáž fontánového setu je jednoduchá a zvládne ji každý. V první řadě si vybereme místo pro budoucí fontánu a vykopeme jámu ve velikosti vodního rezervoáru. Rezervoár umístíme do připraveného výkopu a provedeme jednoduchou montáž. Hadice připevněná na fontánový element se spojí s čerpadlem a element se následně připevní na kryt rezervoáru. Samotné čerpadlo zůstane na dně nádoby. V případě, že fontána obsahuje více elementů hadice z každého elementu se spojí 3cestným regulačním ventilem. Nádobu naplníme vodou a uvedeme čerpadlo do provozu. Kryt rezervoáru maskujeme dekoračním kamenem. Cortenové prvky není třeba nijak speciálně ošetřovat a tak jediným úkolem bude doplňovat podle potřeby vodu do rezervoáru, která se ztrácí vypařováním.

Zahradna fontana exterierova corten fontana záhradná fontána
     

 

Podívejte se na nabídku Corten fontán v našem eshopu

Z nabídky vybíráme:

     

Kostka Sydney

Fontánový set Perth

Fontánový set Perth 20