Recenze: AquaMax Eco Premium

Recenze: AquaMax Eco Premium

Zkusíte-li porovnat čerpadla firmy OASE s konkurencí zjistíte, že OASE čerpadla nabízejí nižší spotřebu, ale zároveň vyšší výkon + duální sání. Záruční doba 3+2 roky potvrzuje to, jak si OASE stojí za kvalitou svých výrobků. Ale to není všechno, co charakterizuje nové Aquamax Eco Premium. Nejpřísnější požadavky kladené na výkon, kvalitu a design vždy zdůrazňovaly konkurenční výhodu čerpadel Aquamax od OASE. První čerpadlo Aquamax bylo představeno již v roce 1996. Po letech vývoje a neustálého vylepšování OASE představila Aquamax Eco Premium. Čerpadla jsou vyráběna v Německu a během samotné výroby přísně testována což zajišťuje jejich vysokou kvalitu.

1996 - 1998

1999 - 2002

2003 - 2011

2012 - 2014

 

Výkonnostní křivka:

 

                 
     
Aquamax Eco Premium 4000 – 20 000 l/h
Čerpádlo má 6 různých variant odstupňovaných dle síly průtoku. 
              Aquamax Eco Premium 12 V
se vyrábí ve dvou variantách s průtokem 6000 a 12 000 l/h. Tento typ má výhodu při použití v BIObazénech, jelikož se nemusí umístit do šachty.

Schéma připojení Aquamax Premium:

   

Pomocí přiložených spojek čerpadlo jednoduše připojíte na hadici a upevníte SK páskou (velikost hadice pro jednotivý typ čerpadla naleznete v porovnání parametrů čerpadel). Čerpadlo saje vodu v první řadě svým pláštěm, ale také bočním vstupem. Tato vlastnost duálního sání je unikátní a patentově chráněná. Duální sání má velký význam při filtraci vody, jelikož jezírko se nedostává do filtru pouze z jedné části jezera, ale ze 2 míst. Navíc při připojení na skimer čerpadlo pohltí částečky velikosti 11mm. Duální sání je navíc mechanicky regulovatelné, což vám umožní zvolit, jaké množství vody má čerpadlo sát plástem a bočním vstupem.

 

Čerpadlo umístěte jednoduše do vody, my doporučujeme cca do hloubky 50 až 60 cm, aby se s ním dalo v případě potřeby snadno manipulovat. Neumisťujte proto čerpadlo na samé dno, navíc tím vodu zbytečně oteplujete. Funkce EFC “Environmental Function Control” od OASE zajišťuje ochranu čerpadla před shořením jeho možným chodem na sucho či zablokováním.

 

Unikátní vlastnosti Čerpadial Aquamax Eco Premium:

Brilantní poměr výkon/spotřeba

Nová generace vyžaduje až o 20% méně elektrické energie oproti předchůdci. Všechny motory jsou mechanicky a elektronicky regulovatelné, a tím se přesně přizpůsobí Vašim potřebám.

Připojení na sucho

Čerpadlo je uzpůsobeno i pro suchou instalaci, nemusí být tedy uvnitř jezírka. Lze jej tedy použít i v BIObazénech. Otočný kulovitý kloub usnadňuje připojení na hadici.

Ochrana proti mrazu

Unikátní patentovaná ochrana proti mrazu: až -20°C. Čerpadlo tak není nutné z jezírka vybírat.

Druhý mechanický vstup

Druhý, mechanicky regulovatelný vstup pro napojení skimmeru/sacího koše. Tento mechanismus je patentově chráněn.

Filtrační pouzdro

Velkoplošné filtrační pouzdro propustí až 11mm velké nečistoty. Samotná filtrační plocha čerpadla je až 1000 cm2

Made in Germany

Přesné německé inženýrství vysoké úrovni a kvality. Zvláštní důraz je kladen na design, vývoj a výrobu.

Záruka až 5 let

Jedno z měla čerpadel na trhu až s 5 letou zárukou(3+2).

Porovnání parametrů:

 

Závěr

Čerpadla Aquamax Eco Premium jednoznačně doporučujeme. Z hlediska kvality na trhu prakticky nemají konkurenci. Jejich jedinou nevýhodou je vyšší cena. Když však vezmeme v úvahu extrémně nízkou spotřebu a 5 letou záruku tak se do Premium kvality vyplatí investovat.

 

 

  • Čerpadlo Aquamax Eco Premium
  • Jako vždy. Jen lepší.     
  • MADE IN GERMANY