BiOrb - originální designové akvária

BiOrb - originální designové akvária

Vše začalo v roce 1999. Zklamaný z dostupných komponent pro akvaristiku, inženýři odhodili stranou zábrany a vytvořili jejich vlastní, nové akvárium - biOrb. Při této značce není třeba být akvaristickým expertem abyste doma mohli mít krásné akvárium které potřebuje pouze minimální údržbu. Vše v jednom garantuje zákazníkovi jednoduchost - domů si přinesete přesně dimenzované produkty pro vaše akvárium a odpadá potřeba hledat produkty, které budou spolu správně fungovat jako filtr, osvětlení, vzduchování ...

Dizajn

Akvária biOrb poznáte na první pohled. Rada Classic ma tvar koule a stojan jakož i vrchní kryt jsou vyrobeny z metalického plastu. Ještě více jedinečnejšie jsou rady Life a Flow, které již mají tvar kvádru, který má čtyři stěny (v případě FLOW tři), pokryté barevným plastem. Ačkoli není možné si vychutnat pohled ze všech čtyř stran, akvárium biOrb má hlavně zapadnout do interiéru a vytvořit zajímavý designový doplněk. Na výběr je i více barev - černá, bílá, stříbrná, transparentní. Barvy se liší v závislosti na jednotlivých modelech.

 

Všechny akvária biOrb jsou vyrobeny z akrylu. Akryl je neuvěřitelně silný. Používá se v letectví na výrobu oken. Rovněž je velmi čirý. Akryl má světelnou propustnost 93% což jej činí nejprůzračnější známým materiálem Další benefit akrylu jsou jeho tepelněizolační schopnosti. Má velmi nízkou energetickou ztrátu takže na výhřev akvária je nutné pouze minimální množství energie.

Osvětlení:

Zajímavostí u akváriích biOrb je i osvětlení. Jako standard se k akváriu biOrb dodává klasické LED osvětlení. Dále je v nabídce MCR LED osvětlení. Při tomto typu osvětlení je na místě si o něm říci troška více:
Inovativní akvarijní LED osvětlení pro vaše akvárium s 16 barevnými nastaveními a dálkovým ovladačem. Výrobcem je přednastavena 100% svítivost, která může být zredukována na 20% intenzitu svícení. MCR LED osvětlení nabízí možnost nasimulovat denní a noční světelné podmínky ve čtyřech různých časových cyklech.

Příklad:
8 hodinový cyklus je nastaven jako:
    15 minut - ze svítání po denní světlo
    7 hodin a 30 minut - denní světlo
    15 minut - ze západu slunce po noční světlo
Tento cyklus může být nastaven za stejných podmínek na 10, 12 a 14 hodin.


BiOrb nabízí ještě jeden druh osvětlení - MOONLIGHT - osvětlení má zabudovaný senzor, který při zhasnutí světla přejde do nočního režimu a imituje měsíční svit.

 

Filtrace

BiOrb má patentovaný způsob filtrace a voda se pročišťuje ve třech úrovních:

  • Mechanické čištění:

filtrační houbička, která tvoří část filtrační kartuše je mechanická filtrace a pracuje jako sítko. Rybí výkaly jako i potrava jsou vtahovány a následně zachyceny uvnitř filtrační houbičky. Když vyměníte filtrační kartuši za novou, odstraníte veškerý odpad který se zde zachytil.

  • Chemické čištění:

ve spodní části filtrační kartuše pod houbičkou jsou umístěny chemicky aktivní filtrační média. Ty odstraňují speciálně nečistoty a upravují tvrdost a pH hladinu ve vodě. Tyto filtrační média ztrácejí svůj účinek po čtyřech až šesti týdnech.

  • Biologické čištění:

Je na matce přírodě aby dělala to co umí nejlépe. Biologická filtrace nastává v keramických médiích a potřebuje tři věci aby se stala efektivní - rybí odpad, kyslík a čas.
Nejdříve si řekněme něco o keramických médiích. Jsou vyrobeny z jílu, který byl vypálen při 1500 C. Při této teplotě se jejich povrch svraštělé a pod mikroskopem je možné pozorovat šestihrannou strukturu - jako včelí plástve. Pokud by bylo možné vyrovnat povrch keramických médií pokryli byste jimi povrch fotbalového hřiště.
Na celém povrchu keramických médií se pomalu usazují prospěšné bakterie. Není možné je vidět, ale tyto drobné bakterie neutralizují amoniak a dusitany v akváriu. Po určitém čase se bakteriím začne dařit - ve zkratce - čím více necháme bakterie namnožit tím méně se budeme muset o akvárium starat.

 

Na obrázku je znázorněno jak funguje filtrace v akváriu biOrb:

  • Vzduchem řízený filtrační systém vytváří intenzivní proudění vody a neustále se měnící vodní plochu.
  • Kruhový proud vody následně sbírá všechen rybí odpad na cestě směrem dolů.
  • Voda teče přes filtrační média, kde přirozená biologická filtrace pohlcuje část toxinů. Čerstvě okysličená voda rovněž živí bakterie.
  • Veškerý zbývající odpad uvízne v houbičce ve filtrační kartuši. Voda následně projde částicemi pryskyrice a přírodních stabilizátorů, aby se odstranil toxické látky a udržela hladina pH konstantní.
  • Čistá voda se znovu okysličí přes provzdušňovací trubici.

Doplňky

K akváriím biOrb výrobce dodává množství originálních dílů příslušenství, které jsou přizpůsobeny většině biOrb akvárií.
Každé akvárium by mělo být ozdobou a výrazným prvkem interiéru. Výrobce dává na výběr různé druhy dekoraci od umělých rostlin, kamenů, korálů až po různé designové úkryty pro rybičky.
Samozřejmě se nezapomíná ani na péči o biOrb akvárium. V našem eshopu je možné koupit různé přípravky na čištění, leštění jakož i náhradní díly jako jsou vzduchovací kameny, vzduchovací pumpička či náhradní osvětlení.

Těšíme se na vaši návštěvu ať už osobně nebo prostřednictvím internetu.

Adresa kamenné prodejny:
PETOMAR SLOVAKIA s.r.o.
č.p. 870 (Váhovská) areál Velba
925 63 Dolná Streda

Náš eshop:
link na eshop