Nejčastější dotazy - Ryby v jezírku

Nejčastější dotazy - Ryby v jezírku

V jezírku máme asi 12 rybek. Jak často je třeba v zimě rozbíjet led kvůli kyslíku pro ně?
Rybky potřebují k přežití dostatek kyslíku, tak jak ho potřebuje i člověk. Otvor v ledu by měl být udržován po celou zimu. Jednou z možností je rozbíjení ledu. Tuto činnost je třeba opakovat každý den. Má také své nevýhody. Rozbíjením ledu u břehu jezírka můžete poškodit fólii, jelikož úlomky ledu jsou dost ostré. Druhou možností je osazení plováku ICE FREE20, který čerpá teplejší vodu ze dna jezírka a vhání ji pod plovák na hladinu a tím udrží vodní hladinu otevřenou až do -20 stupňů. Odběr čerpadelka je...

Kolik ryb můžu mít v jezírku?

Držíme se pravidla, na kubík vody jeden kilogram ryb. Nesmíme zapomenout na to, že ryby rostou a tím se zvyšuje jejich hmotnost!

Je problém když jsou v jezírku karasy s okrasnými rybami (KOI kapry)?

Na váš dotaz odpovídáme NE. Není to problém, koi kapr se dobře snáší s karasem. Jsou různé druhy karasů, ale každý druh se snáší s koi kapry. Problém může nastat, pokud do jezírka nasadíte karasa chyceného v jezeře nebo v řece. Karas říční může do Vašeho jezírka přinést různé nemoci.

V jezírku máme asi 12 rybek. Jak často je třeba v zimě rozbíjet led kvůli kyslíku pro ně?

Rybky potřebují k přežití dostatek kyslíku, tak jak ho potřebuje i člověk. Otvor v ledu by měl být udržován po celou zimu. Jednou z možností je rozbíjení ledu. Tuto činnost je třeba opakovat každý den. Má také své nevýhody. Rozbíjením ledu u břehu jezírka můžete poškodit fólii, jelikož úlomky ledu jsou dost ostré. Druhou možností je osazení plováku ICE FREE20, který čerpá teplejší vodu ze dna jezírka a vhání ji pod plovák na hladinu a tím udrží vodní hladinu otevřenou až do -20 stupňů. Odběr čerpadelka je zanedbatelný je to 5W. Plovák si můžete zakoupit v našem internetovém obchodě .